Related Posts Plugin for Blogger...

2015/10/09

Yenice Tütünü



İçerik:  Yenice Saf Tütün
Kesim: Ribbon
Sertlik: Hafif Üstü
Aroma katkısı: Yok
Lezzet: Doğal
Oda Notu: İyi
Tavsiye: ****





Ribbon olarak kıyılmış olan Yenice tütünü hiç bir aroma katkısı veya pipo tütünlerinde uygulanan diğer işlemlerin hiç birini gerektirmeden tek başına pipo ile içilebilecek derecede harika bir tütün. (Bana göre)
Kendine has doğal baharatımsı lezzeti, hoş aroması "Tütünlerin Kraliçesi" ünvanını sonuna kadar hakkettiğinin gösteriyor.
 


alıntı: "Oriental tütünler arasında Yenice menşeli tütünler en çok beğenilen türlerden. Yenidje Supreme harmanında kullanılan Yenice türü, eski adıyla İskeçe, bu günkü adıyla Xanthi olan, Batı Trakya' da bir yörede yetiştiriliyor. McClelland'ın bu tütün hakkında verdiği izahat şöyle:
"1500’lü yıllarda Venedikli ve Cenovalı tüccarların, yöreye tütün tüketimini tanıtmalarından sonra oryantal tütün üretimi 1600’lü yıllarda Yenice ve Kırcalı köylerinde başladı. 300 yıl evvel bu yöreye giren klasik Basma tohumunun, Nicotiana Tabacumun antik Venezuella türevi olan Barinas tütününden geldiğine inanılır. En iyi Xanthi hala orjinal Yenice bölgesi olan batı Trakyadan, Xanthi kentinin hemen kuzeyinden gelir. İnce yapraklı, tok, ince damarlı ve esnek olan efsanevi Yeniceyi Xanthi-yaka-basma ve xanthi-cebel-basma oluşturur. Bol yağlı, sarıdan kahverengiye dönen renkte, hoş ve zarif, tatlı aromalı, kibar ve taze lezzetteki oldukça küçük yapraklar en iyi yapraklardır. Yenice Supreme'nin “tütünlerin kraliçesi” diye adlandırıldığını anlamak için ferahlık veren lezzetini tadın." 
Paylaş:

6 yorumları oku:

  1. egede saf tütün üretiyoruz pipo için uygunluğunu nasıl anlayabiliriz isterseniz tütünümüzü deneyebilirsiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sayfanın en üstünde "İletişim" yazan yerden bana özel olarak ulaşabilirsiniz. Size geri dönüş yapabilmem için mail adresinizi doğru girdiğinizden emin olun...

      Sil
  2. avunya tütünü diye de söylenen yenice tütünü var elimde bir poşet kadar ıslatıp nemlendirip içmeyi düşünüyorum. başka bir işleme gerek olmaksızın pipoya doldurulabileceği söylendi. sizin görüşünüzü merak ediyorum. tavsiyelere açığım Ç)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. meşhur ve nadir tütünlerimizden biridir. pipoda içilebilir. kalın kesim ise çok rahat içilir hemde.
      eğer ince kesim ise, sarma tütünleri gibi, içerken pipoyu çok ısıtır. tempoyu fazla hızlandırırsanız piponuzu yakarsınız, dikkatli ve yavaş tempoda içmenizi öneririm...

      Sil
  3. yenice tutunu bulabilecegim herhangi biryer var midir ? Ince kiyim sarmalik sigara icin ?

    YanıtlaSil

Pipo Sohbetleri Kitabı

Pipo Sohbetleri Kitabı
Yunus Bakihan Çamurdan

Satılık Pipolar

Yorumları Facebooktan takip et


Yorumlanan ürün sayısı toplam: 290
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...