Related Posts Plugin for Blogger...

2018/08/19

Pueblo Blue


Alman Pöschl Tabak firması tarafından Natural American Spirit markasına rakip olarak 2006 yılında piyasaya çıkarılan Pueblo sarma tütün markasının daha yumuşak içimli olanı. Pueblo Classic ve Pueblo Burley ile birlikte markanın ürün gamını oluşturuyor. Pueblo markası katkısız tütünler segmentinde Avrupa pazar lideri ve ülkemizde de iyi tanınıyor. 






Avrupa pazarında 30 gramlık paket ve 100 gramlık teneke kutu halinde satılmasına karşın, bize “bavul ticareti” yoluyla ulaştığı için, free shop’lardaki 50 gramlık paketlerde bulunuyor. Katkısız bir Virginia harmanı. Harmandaki tütünlerin üretildiği ülke belirtilmese de çoğunluğunu Malavi Virginia’larının oluşturduğunu tahmin ediyorum.

Paketi açıldığında şekerli ve asidi yoğun, tipik bir Virginia kokusu geliyor. Şeftali suyu ile sirke karışımı diyebiliriz. Kuru ve çok ince shag kesimde bir tütün. Paket içinde kütleleşmiş tütünü kâğıda yayıp biraz havalandırınca asit kokusu büyük ölçüde azalıyor. Tütün de bir o kadar hızla kuruyor. Kavanozladıktan birkaç saat sonra asidite iyice geriye çekiliyor ve kuru ot ile şeker ve hafif baharat karışımı bir koku baskın hale geliyor. 

İçimi rahat, tadı dolgun. Dumanı hafif ve akışkan. Yer yer sertliklere karşın yumuşak ve kaliteli Türk tütünlerini de andırıyor. Katkı maddeleri olmadığı için ve ince kesimi nedeniyle narin bir tadı var. Çakmakla yaktığınızda gazın tadı tütünün tadını bastırıyor. Başı tamamen yakılıp kükürt kokusu giderilmiş kibrit kullanmak en iyisi.

Yoğun işlenmiş, tat ve aroma profili büyük ölçüde değiştirilmiş tütünlere veya kahverengi Camel gibi, doğal tütün tadı iddiasıyla pazarlanan sigaralara alışık olanlar için muhakkak “saman gibi” gelecektir. Sade, tütünden gelen özelliklerini korumayı başarmış, biraz otsu bir harman arayanlar için ise gayet tatmin edici olacaktır. Bu yönüyle, Pueblo Blue’nun başarısını hak eden bir tütün olduğunu söylemek mümkün.

Ancak, tüm çok ince kesimli, kuru tütünlerde olduğu gibi fazla kurumaya, toza dönüşmeye meyilli. Tavsiyem paketten çıkarıldıktan sonra yarım saat kadar havalandırılması ve kavanozlandıktan sonra, kavanoz ağzına nemli kâğıt havlu kapatılarak beş saat civarında nemlendirilmesi. Bunun sonrasında da kavanoz kapağı sıkıca kapalı olarak bir hafta dinlendirildiğinde iyi sonuçlar alınacaktır. Uygun şekilde dinlendirildikçe daha fazla olgunlaşan, güzelleşen bir tütün.   

Yunus Bakihan Çamurdan'ın yorumu
 
Paylaş:

1 yorumları oku:

  1. Dating for everyone is here: ❤❤❤ Link 1 ❤❤❤


    Direct sexchat: ❤❤❤ Link 2 ❤❤❤

    zQ..

    YanıtlaSil

Pipo Sohbetleri Kitabı

Pipo Sohbetleri Kitabı
Yunus Bakihan Çamurdan

Satılık Pipolar

Yorumları Facebooktan takip et


Yorumlanan ürün sayısı toplam: 290
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...