Related Posts Plugin for Blogger...

2016/07/02

Reiner - Long Golden Flake


İçerik: Virginia, Burley, Perique
Blend Tipi: Virginia/Perique
Kesim: Flake
Sertlik: orta
Aroma: Karışık
Lezzet: orta-yoğun
Oda Notu: Çok İyi
Tavsiye: ****





Teneke son derece sağlam ve hava geçirmez yapıda. Açınca içinden çıkan mis gibi Virginia kokusunun yanı sıra, karşılaştığım görüntü beni mest etti. 40 cm uzunluğunda, 4 cm genişliğinde 4 adet flake parçası rulo yapılıp kutuya yerleştirilmiş.

Virginia, Burley ve Perique harmanı bu tütünün kokusu ve görüntüsü tabii ki hemen onu tüketmeye yöneltiyor insanı. Nem oranı hemen içilmeye müsait. Rulodan ihtiyacım kadarını makasla kesip hiç havalandırmadan da içtim havalandırarak da. İçim keyfini çok etkilemese de birazcık havalandırıp içtiğim dolumlar sanki daha lezzetli oldu.

İlk yakışı gayet rahat. Bu ilk kavurmadan sonra dolunun üzerini düzenleyip bir kez daha yakınca bir daha kolay kolay sönmüyor tütün. Hatta 5 dakika ara verip tekrar devam ettiğim oldu yakmadan. İlk lezzetler baskın olarak Virginianın Perique ile hafiften biberlenmiş hali. Muhteşem.. Sonraları devreye Burley giriyor. Perique birazcık daha arka planda kalıyor. Alışkın olduğum doğal Virginia tatlılığı, Perique biberliliği ve Burley mayhoşluğu harika bir kokteyl sunuyor ve hepsini yarı ayrı da tadabiliyorum bu harmanda. Sonlara doğru fazla sertleşmeden ama Virginianın etkisi git gide azalarak ve Burleyin başrole geçişiyle devam ediyor içim. Perique ilk başlarda zaten figuran, sonraları kendisini iyice çekiyor geriye ama çok da unutturmadan..

İçim esnasında acele edilse bile tütün serin içiminden ve lezzetinden ödün vermiyor, nemlenmiyor ama çok ısınmaya müsait. Kül açık gri renkte ve tertemiz. Nikotin dozu da benim açımdan çok uygun, ne sert ne de hafif.

Her şartta ve her saatte içebileceğim, beni rahatlatan mükemmel bir harman. Gerçek tütün lezzetini tattıran gerçek bir pipo tütünü. Tüm tütün sever arkadaşlara şiddetle tavsiye ederim..

Alguhan Aksar'ın yorumu

Paylaş:

0 yorumları oku:

Yorum Gönder

Pipo Sohbetleri Kitabı

Pipo Sohbetleri Kitabı
Yunus Bakihan Çamurdan

Satılık Pipolar

Yorumları Facebooktan takip et


Yorumlanan ürün sayısı toplam: 290
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...