Related Posts Plugin for Blogger...

2017/01/23

Bosphorus - Navy Flake


İçerik:  Virginia, Burley
Blend Tipi: Virginia/Burley
Kesim: Flake
Aroma:
Aroma Katkısı: Yok
Sertlik: Orta
Lezzet: Orta
Oda notu: İyi
Tavsiye: ****

Gelelim Bosphorus (Birol Salman) amiral gemisine. Benim gözümde amiral gemisi tabii. Yoksa adı Navy olduğu için değil :)
Bu karışımda burley ve virginianın güzel bir dengesinin yakalandığını düşünüyorum. Rahatsız eden bir lezzet veya sertlik söz konusu değil. Benim ağız tadıma göre güzel bir denge kurulmuş sadece. Çok karışık değil. Virginianın hoş bir lezzeti var. Burley sertliği ve tok içimi ile eşlik ediyor. Tabii her burleyde olması gereken dolum sonu nikotin tokatı var. Fakat sersemletmiyor, yormuyor. Gayet nazik :)
Yanış kaliteli. Ben üşenmeyip flakeleri şerit şerit elde ayırdım. Çok güzel yandı. Flakeleri bozmadan içmek isteyenler için de güzel bir yanışı var. Tavsiye ederim. New Virginia Flakede denediğim gibi, bu karışım da bir kaç hafta bekleyince sanki daha eğlenceli oldu. Bundan da bir numune kavanozlayıp etiketledim. 6 aylık bekletme tahmin ediyorum buna da iyi gelecek.
Her harmanda bulamadığım, damağımda o kaygan lezzetini bırakan tütünlerden. Hani İngilizlerin Lakeland sabunu tabir ettikleri cinsten. Fakat hiç rahatsız etmedi. Bu sabun tadı genelde bayar ağız tadını. Bunda o olmadı. Dişlerimi bile fırçalamak istemediğim zamanlar oldu :)
İlerleyen zamanlarda da gün içinde, dışında ve yanında bol bol tüttürmeyi umuyorum. :)

Alguhan Akşar'ın yorumu
Paylaş:

1 yorumları oku:

  1. 2017b yılında aldığımda beni çok şaşırtmıştı bu harman. Aradığımı buldum demiştim sevinçle. Ancak 2018 yılında edindiklerim tam bir hayal kırıklığı oldu. Kimliksiz sıradan bir tütüne dönüşmüş. Bir önceki yıl aldığım tatlardan eser yoktu. Sanırım süreklilikle ilgili bir sıkıntı var Bosphorus tütünlerinde. Bir kere edindiğiniz tütün başka bir zamanda aldığınızda bambaşka bir kimlikle çıkıyor karşınıza. Eski kalitesini koruyamıyor.

    YanıtlaSil

Pipo Sohbetleri Kitabı

Pipo Sohbetleri Kitabı
Yunus Bakihan Çamurdan

Satılık Pipolar

Yorumları Facebooktan takip et


Yorumlanan ürün sayısı toplam: 290
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...