Related Posts Plugin for Blogger...

2017/01/27

Tabac Turc - Blackship Chery Blend


İçerik: Oriantel/Türk
Blend Tipi:  Aromatic
Kesim: Broken Flake
Aroma: Vişne
Aroma Katkısı:  Likör, viski, karamel ya da farklı bir tatlandırıcı, Cherry
Sertlik:  Orta
Lezzet: Orta
Oda notu: Orta
Tavsiye: ***


Blackship Pipe Tobacco Cherry Blend,Brebbia Junior Ambra
Dün akşam Amphora Origina Aromanın içeriğini yazıya dökerken Blackship Pipe Tobacco/Cherry Blend hakkında da bir kaç kelam neşretmeyi tahayyül etmiştim ama evdeki hesap çarşıya uymayınca içeriği bu sabaha sarktı.
Blackship Pipe Tobacco/Cherry Blend ile dün öğle suları tesadüfen karşılaştım desem yeridir :)
İşim gereği yolum Bakırköy'e düştüğü için elinde her zaman bir kaç adet pipo tütünü bulundurduğunu bildiğim büfeye uğrayıp tezgah altında muhafaza edilen tütünlerin gün yüzüne çıkmasıyla Blackship Cherry Blend'i almam bir oldu :) -Değişik tadlara şans tanıma uğraşı-
Aslında Blackship Pipe Blend ile ilk tanışmam bundan iki ay öncesine rastlar. Tesadüf olarak aldığım "Beyaz Paket" ve içeriğinin şahsımı çokça şaşırtmış olması..
Çünkü ben piyasaya yeni sürülen şeker şerbetlerinden birini beklerken içeriğinin buram buram oriantel/Türk tütünü kokması ve hafif bir karamel ve likör ve/ya viski dokunuşuyla ortaya ekşi,tatlı egzantrik bir tadın çıkması şahsım adına hoş bir gelişmeydi.
Cherry Blend'de de tek farkla aynı bileşimler kendini tekrar etmekte.
O da adından anlaşılacağı üzere Kiraz/Vişne faktörü.
Aklınıza sakın Captain Black ya da Borkum Riff'in şekerimsi cherry blendleri gelmesin. Bu blend daha çok Macbaren 7 seas'ın ekşi dağ kirazını andırmakta. 7 seas'da bayan/tütün tadını almaya mani olan cavandish oranı Blackship Cherry Blend'de gayet iyi tutturulmuş.
Tadı vişneye çalan çok hafif bir kiraz esansı mevcut. Türk tütünün doyurucu,yakıcı tadını alabiliyorsunuz. Tabiî diğer tadları da...
Değerli Burçin Doğru'dan öğrendiğim kadarıyla bu tütünü Tabactürk firması üretmekteymiş... Tabactürk'ün yeni yayladağ serisinde de benim hoşuma giden tek blend yayladağ'ın vişne aromalısı olmuştu :)
İşin gerçeği Vişne/Kirazla aram olmasa da, Blackship Chery Blend için Samuel Gawith ürünü olan Black Cherry'den sonra içmeye değer bulduğum ikinci cherry karışımı diyebilirim.
Bir kez daha alır mıyım ? Neden olmasın... Çünkü üst paragraflarda değindiğim gibi içeriğin kiraz ile çok da alakası yok.
İçerken tütün tadının farkına varabiliyorsunuz.
Sevgi ve saygılarımla..

Gökhan Küçük yorumu.

Paylaş:

0 yorumları oku:

Yorum Gönder

Pipo Sohbetleri Kitabı

Pipo Sohbetleri Kitabı
Yunus Bakihan Çamurdan

Satılık Pipolar

Yorumları Facebooktan takip et


Yorumlanan ürün sayısı toplam: 290
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...