Related Posts Plugin for Blogger...

2015/09/01

Tabac Turc - Yayladağ



İçerik: Yayladağ, Bitlis, İzmir, Latakya
Blend Tipi: Oriental
Kesim: Broken Flake
Sertlik: Orta 
Aroma katkısı: Son derece az
Lezzet: Orta hafif
Oda notu: Kötü
Tavsiye:***


Alguhan Aksar'ın yorumu:

Bir dönem TPT kadar rahat temin edilemeyen Yayladağ pipo tütünü, Türk pipo severlerin lüksüydü diye biliyorum benden yaşça büyük pipocu abilerimizden. TPT gibi bu tütün de pipo içicilerinin baş tacı olmuştur ülkemizde.

Kırık flakeler aynen TPT gibi basitçe paketlenmiş geliyor bize. Bol nemli tütünü iyice havalandırmakta fayda var. Aksi halde yakmak dert. Paketin mühürünü açıp iki ay beklettiğim oldu. Lezzetine ancak varabildim. İçimi zor değil ama ağızdan düşürmemek ve yavaşça tadına varmaya çalışmak lazım. Lezzetini seviyorum. Birazcık daha dolgun tadı olmasını isterdim şahsen, bazen yavan kalıyor. Kimi zaman soapy denilen sabunsu tat bırakıyor ağızda. Lakeland tarzı tütünleri andırıyor bazen. Galiba bu yüzden yavan hissettiğim zamanlar oldu. Genellikle de tatlı bir tat bırakıyor. Virginialar kadar tatlı değil ama. Günlük tüketime müsait. Temiz yanıyor ve külü güzel, beyaz ve ince.

İçeriğinde Latakia olduğu söylentileri dolaşır hep. Bence hiç yok. Suriye yörelerine has şark tütünü katkısı vardır, bu söylenti de oradan gelir kanaatindeyim. Klasik oriental tabir edilen bir tütün bence.

-------------------

Dipnotİçeriğinde sadece %0.10 Latakia olduğu için, latakia tadını farkedemiyoruz...
Paylaş:

0 yorumları oku:

Yorum Gönder

Pipo Sohbetleri Kitabı

Pipo Sohbetleri Kitabı
Yunus Bakihan Çamurdan

Satılık Pipolar

Yorumları Facebooktan takip et


Yorumlanan ürün sayısı toplam: 290
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...