Related Posts Plugin for Blogger...

2016/07/01

McClelland - Smyrna No.1 (Grand Orientals)


İçerik: Virginia, Türk (İzmir tütünü)
Blend Tipi: Oriental
Kesim: Ribbon
Sertlik: hafif-orta
Aroma: yok
Lezzet: orta
Oda Notu: İyi
Tavsiye: ****


McClelland Grand Orientals serisinden tütün tadımlarımız devam ediyor. Bu seferki ürün Smyrna No. 1. Adından da anlaşılacağı üzere İzmir yöresi tütünleri kullanılmış ve Virginia destekli bir harman.

Kutu açıldığında görüntü o kadar hoş ki.. Harmanın üzerine bir tane bütün yaprak koymuşlar. Kokusu alışıldık ekşi McClelland kokusu.

Diğer Grand Orientals tütünlerinden edindiğim tecrübe üzerine, bu sefer bu kutuyu açıp, kapağı kapalı vaziyette bir kaç gün ellemedim. Zaten çok iyi değil kapağı, bu havalandırma işlemi işe yaradı. Tütün lezzeti tam manasıyla oturuyor bu şekilde. Gene içeceğim kadarını biraz havalandırmak suretiyle kullandım.

Çok kolay yanıyor. İlk lezzetler harmandaki Virginia tatlılığı. Ardından bildiğimiz klasik Türk tütünü lezzeti karışıyor. Tek kelimeyle muhteşem bir karışım. Bu harika lezzete aldanıp tüttürmeye dikkat etmeyenler, ısınma ve acılaşmayla karşılaşacaklardır. Bunu da sabırla, keyfine vararak içerseniz iyi bir tütünü denemiş olmanın mutluluğunu yaşarsınız.

Kutunun içindeki o tek yaprak süsün görüntüsüyle, bu tütünü tüketirken annemin anlattığı çocukluk hikayelerini gözümde canlandırmaya çalıştım. Akhisar doğumlu annem, çocukluğunda defalarca konu komşunun tütün hasadına katılmış. Sabah gün doğmadan tütün toplamaya gidilir, henüz güneşin sıcağını yememiş yapraklar kolaylıkla kırılıp toplanırmış. Sonra sıcaktan esneyen yapraklar toplanamadığından, toplanmış olanlar ipe dizilirmiş. Bu işleri yapanların parmakları o kadar çok katran toplarmış ki bu katranlar macun gibi parmaklardan kazındıktan sonra annem ve diğer çocuklar için oyun hamuru olurmuş. Artık bunlardan bebekler, kediler köpekler yapıp oynarlarmış..
Şimdi düşünüyorum da bu harmanın içindeki İzmir yöresi tütünleri, geçtiğimiz yıllarda, belki de annemin o çocukluk arkadaşlarının çocukları ve torunları tarafından toplandı.. Ta Amerika'ya gitti, işlendi, ben de ta Amerika'dan getirtip içtim...

Alguhan Aksar'ın yorumu

Paylaş:

0 yorumları oku:

Yorum Gönder

Pipo Sohbetleri Kitabı

Pipo Sohbetleri Kitabı
Yunus Bakihan Çamurdan

Satılık Pipolar

Yorumları Facebooktan takip et


Yorumlanan ürün sayısı toplam: 290
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...