Related Posts Plugin for Blogger...

2016/07/03

Rattray - 7 Reserve



İçerik: Black Cavendish, Latakia, Oriental/Turkish, Virginia
Blend Tipi:  English
Kesim: Ribbon
Sertlik: orta
Aroma: yok
Lezzet: hafif-orta
Oda Notu: Kötü
Tavsiye: ***





Klasik ama son derece hafif içimli bir İngiliz harmanı. Rattray'in alışıldık kaliteli Virginiasını (mesela Old Gowrie gibi..) bir güzel şark tütünleriyle yoğurmuşlar. Bunun üzerine bir tutam Latakiayı eklemişler..

Koyu kahverengi-kızıl renkteki genel görüntü içerisinde siyah tütün parçacıkları var. Gayet nemli. Biraz fazla havalandırmakta fayda var. Kesimi yanışını çok çok kolaylaştırıyor. Hafif bol dumanlı içimde bile ısınmıyor, nemlenmiyor.

Aynı üreticinin Red Rapparee' sine çok benziyor. Farkı çok daha hafif oluşu. Gün boyunca rahatlıkla tüketilebilecek kıvamda. Orientalin hakim olduğu bir lezzet, tatlı Virginia ile uyumlu. Latakia, çok az harmanda bu kadar serinletici olabilir. Özellikle içimin sonlarına doğru bu serinlik artıyor ve tütün sizi bunaltmadan, temiz bir kül bırakarak tükeniyor.

Şu son dönemde her ne kadar Latakialı karışımlara ilgi duymasam da bu tarz tütünler arasında listemde üst sıralara tırmandı. Mutlaka daha defalarca alıp içeceğim bir lezzet. İngiliz harmanı meraklılarına şiddetle tavsiye ederim.

Alguhan Aksar'ın yorumu

Paylaş:

0 yorumları oku:

Yorum Gönder

Pipo Sohbetleri Kitabı

Pipo Sohbetleri Kitabı
Yunus Bakihan Çamurdan

Satılık Pipolar

Yorumları Facebooktan takip et


Yorumlanan ürün sayısı toplam: 290
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...