Related Posts Plugin for Blogger...

2018/07/16

Edirne Tütünü

 
Dokusu : İnce - Esnek 
Aroması : Aromalı
Tadı : Çok Sert
Nikotin : %1,80
Şeker : 10
Protein Azotu : %1,50


Edirne Tütünü

 
 Türkiye'nin Avrupa kıtasındaki parçası olan Trakya bölgesinde üretilen ekolojik alanı Edirne, Kırklareli, ve Tekirdağ illerinin tütün ekim alanlarını içine alır. Edirne tütünleri islah edilmiş bir kabakulak varyetesi olarak kabul edilir.
 
 Bu menşein yaprakları çoğunlukla orta boyda, zenep biçimi geniş yaşmaklı, formu dar elipstir.
 
 Renkleri açık kırmızı, kırmızı ve koyu kırmızı arasında değişmektedir. Bazı yaprakların orta damar çevresinde yeşilimsi nüanslar görülür. Bu Edirne tütünlerinin renk özelliğidir.
 
 Dokuları ince esnek ve dayanıklıdır. Yan damarlar incedir. Orta damarların kalınlık durumu sigaraların yapımında veya içimleri olumsuz etkisi yoktur. Yanma yetenekleri, sigara verimleri ve higroskopisiteleri iyidir. 
 
 İçimlerinin fiziksel etkisi gücü serttir. Trabzon menşeinden sonra ülkemizin en sert tütünüdür. Kendisine özgü hoşa giden yunan basması kokusunu andıran baharatlı bir kokusu vardır. Harmanlara sertlik, saçaklılık ve randuman vermek için katılırlar. El sarması harmanlar içinde çok elverişlidir.
 
 Amerikan ve Alman blend tip sigara harmanlarına katılabilir.
 
 Kimyasal bileşenindeki nikotin miktarı %1,80, total indirgen madde %10 ve protein azotu miktarı %1,50 dolaylarındadır.



Paylaş:

0 yorumları oku:

Yorum Gönder

Pipo Sohbetleri Kitabı

Pipo Sohbetleri Kitabı
Yunus Bakihan Çamurdan

Satılık Pipolar

Yorumları Facebooktan takip et


Yorumlanan ürün sayısı toplam: 290
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...