Related Posts Plugin for Blogger...

2019/09/26

Davidoff - Brazil Virginia


İçerik:  Black Cavendish, Golden Virginia
Blend Tipi: Cavendish based
Kesim: Ribbon
Aroma Katkısı: Karışık, Vanilya, Narenciye, Mango
Sertlik: Hafif
Lezzet: Yoğun
Oda notu: Kötü
Tavsiye: **




Davidoff’un Discovery serisinden yorumlayacağımız üçüncü ve sonuncu harman Brazil Virginia. Ürün tanıtımında, çifte fermante Black Cavendish ve harmana adını veren Brezilya Virginia'larının karışımı olduğu belirtiliyor.

Serinin tipik tasarımındaki paketi açtığımda, çok yoğun, adeta keskin bir Cavendish kokusu geliyor. Havalandırmak için kâğıda serdiğimde, Virginia’nın ne kadar az olduğu hemen anlaşılıyor. Kapkara Cavendish denizinde, sarı-kahverengi adacıklar gibiler. Harmanın tamamına çiçeksi üst notlu, şekerli, meyvemsi bir koku hâkim. Paketten neredeyse kupkuru çıkan tütünleri yarım saat havalandırdıktan sonra üst not geriye çekiliyor. Bir hafta kavanozda beklettikten sonra hafif bir nemlendirme yapıyorum.

Kavanozu açtığımda, şekerli koku azalmış, meyvemsi kokular fermantasyon keskinliğini çağrıştıran bir kokuyla birleşmiş. Pipoya doldurup ateşi verdiğimde kolayca yanıyor. Dumanı çok çabuk dağılıyor. Bu kadar katkı maddesinden bekleneceği üzere sıcak yanıyor ve dil yanmasına davetiye çıkarıyor. Tempoyu sürekli düşük tutmakta yarar var. Hemen hiç şekerli bir tat vermiyor. Aksine, burunda hissedilen ama kalıcı olmayan, vanilya çağrışımlı aroma katkısıyla birleşip acı, nahoş bir tat veriyor. Virginia’nın harmana katkısını kestirebilmek mümkün değil. Çifte fermantasyonun verdiği yoğunluk, “gövde” bir tarafa bırakılırsa hayli düz, nüanssız bir Cavendish harmanı. Tadının ağırlığına rağmen nikotin yükü hafif. Sonlara doğru, aroma katkısı maziye karışıyor ve Burley, hatta biraz Kentucky harmanlarını andırıyor. Oldukça açık renkteki külü yanmadan kalmış Cavendish parçalarıyla zıtlık halinde. Damakta ise acı bir tat ve aroma katkısından şekerli, ekşi kırıntılar zıtlık halinde. Bol miktarda, çok koyu ve yoğun, yağlı, sentetik kokulu bir katranı var. Odaya dolan koku bu kadar yoğun aroma katkısından beklenmeyecek türde. 

Serinin en zayıf temsilcisi olduğunu açıkça söyleyebilirim. Sonradan, mısır koçanı pipoda yaptığım içimin çok daha yumuşak ve şekerli olduğunu da belirteyim ki bu da aslında ne kadar iddiasız hazırlandığını ortaya koyuyor. Danimarka tipi Cavendish harmanlarına meraklı olanların ilgisi çekebilecek, “olmasa da olurmuş” dedirten bir tütün.

Yunus Bakihan Çamurdan'ın yorumu

Paylaş:

1 yorumları oku:

Pipo Sohbetleri Kitabı

Pipo Sohbetleri Kitabı
Yunus Bakihan Çamurdan

Satılık Pipolar

Yorumları Facebooktan takip et


Yorumlanan ürün sayısı toplam: 290
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...