Related Posts Plugin for Blogger...

2016/06/25

Cigar Connoisseur - Circus Spun



İçerik: Virginia, Perique
Blend Tipi: Virginia/Perique
Kesim: Curly (bulk)
Sertlik: hafif orta
Aroma: yok
Lezzet: orta
Oda Notu: Kötü
Tavsiye: ****



Genel olarak Perique türünün çok fazla kullanıldığı harmanlara yakın durmuyorum. Sevsem de bu tütünün karabiber acılığı biraz fazla olursa hoşuma gitmez. Ama bende bu üreticiye karşı oluşan güven ve tütünün resimlerdeki iştah açıcı görüntüsü, bu önyargıma aldırmamamı sağladı. İyi de oldu. Üreticiye olan saygım ve güvenim bir kat daha arttı.



Tütünün sunumu spun dedikleri, küçük oval madalyonlar şeklinde. Bunların dışı Virginia, merkezleri de Perique. Biraz fazla nemli olduklarından havalandırılmaları şart. Bu havalandırma işlemi tam bir titizlik niteliğinde olmalı. Zira bu tütünün kuruluk derecesi içime çok etki ediyor. Biraz nemli haliyle Perique daha baskın ve yanış son derece sıcak olabilir . İçenler kendi zevklerine göre lezzet ayarlamasını bu şekilde tayin edebilirler.

Tütünün pipoya doldurulması da ayrı bir olay. 3-5 tane madalyonu üst üste koyup hafifçe kıvırarak, dikine pipoya yerleştiriyorum, bastırmadan. Gene 3-5 adet madalyonu aynı şekilde bu ilk katın üzerine, bu sefer bastırarak, sıkı sıkı. Madalyonların dışı virginia olduğu için en üstte kalan kısım saf virginia.

Gelelim esas olaya, tütünün içimi. İlk yakışta en üstteki Virginianın muhteşem lezzetiyle sarhoş olurken perique'e denk geldiğinizde, Virginianın tatlılığına bunun acılığı katılıveriyor. Bu çok kaliteli Perique, kendine has karabiber lezzetiyle baskın olmasına rağmen, kendisini çevreleyen virginianın şekerli lezzetiyle o kadar güzel uyum içerisinde ki insanı alıp götürüyor.
İçimin son derece kontrollü yapılmasında fayda var. Aksi halde perique size hiç de hoş olmayan sürprizler sunabilir. Barut gibi. Dilinize ve damağınıza güvenmiyorsanız ateşle yaklaşmayın.

İçimin yarısına geldiğinizi hemen baskınlaşan Virginiadan anlıyorsunuz. Bu dolumun ilk katı. Gene yerini Perique'e bırakıyor sonra. Şayet tütüne hakettiği zamanı ayırıp da kontrollü bi içim yaptıysanız dolumun sonuna dek rahatlıkla içip bitiriyorsunuz pipoyu.

Yeni başlayanlar ve piposunu hızlı içenler bu tütünden uzak dursunlar.


Paylaş:

0 yorumları oku:

Yorum Gönder

Pipo Sohbetleri Kitabı

Pipo Sohbetleri Kitabı
Yunus Bakihan Çamurdan

Satılık Pipolar

Yorumları Facebooktan takip et


Yorumlanan ürün sayısı toplam: 290
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...