Related Posts Plugin for Blogger...

2016/06/25

Cigar Connoisseur - Oriental



İçerik: Virginia, Oriental, Latakia
Blend Tipi: Oriental
Kesim: Coarse (bulk)
Sertlik: hafif-orta
Aroma: yok
Lezzet: hafif-orta
Oda Notu: Kötü
Tavsiye: ***

İngiltere'den Cigar-Connisseur tütün dükkanının kendi karışımı. Bulk olarak satılmakta.

Harmanda Basma ve Katerini yapraklarına ilave edilmiş Latakia ve Virginia bulunuyor. Tütün bulk olmasına rağmen gayet muntazam paketlendiği için uygun nemlilikte geldi. Paketi açınca çok keskin olmayan ama hatırlı bir şark tütünü kokusuna karışmış çok az Latakiayı kokladım. Renklerinden ayırt edebildiğim kadarıyla orientalin bol tutulduğu bir harman olduğunu düşündüm. İçtikten sonra bu düşüncemde haklı olduğumu gördüm.



Harmanın fazla felsefi bir yanı yok. Çok çok kolay yanıyor ve muntazam, uzun bir içim sunuyor. Daha ilk nefeste nikotinin çokluğu hissediliyor. Tüm içim boyunca kesinlikle acımayan bu tütünü içerken gayet dengeli yapılan karışımdaki Latakia miktarı çok çok az. Virginia ilavesini de az tutmuşlar. Fakat bu azlık o kadar hoş oranda ayarlanmış ki Orientalin baskın olduğu lezzet hafif baharatımsı lezzetten öteye gitmiyor, tatlılık devamlı destekliyor içimi.
Lezzet bozulmadan içim devam ediyor. Sona doğru artık hafif sertleşiyor. O da normal olarak pipo dibindeki yanmayan tütünün emdiği nem ve nikotinden kaynaklanıyor.

Kül çok az tütünde rastladığım derecede beyaz ve son derece yumuşak. Öyle ki üflesen olduğu gibi çıkacak sanki piponun içerisinden.

Lezzet olarak gün içerisinde devamlı tüttüreceğim cinsten, sıkı bir dolumla uzun süreli keyifi olan bir harman. Sık sık stoğuma eklemeyi düşünüyorum.
Nikotin açısından alışkın olmayanları sarsabilir. Bu yüzden ben de günde bir dolumla yetineceğim galiba. Bir de değişmeyen lezzeti yüzünden bazılarımıza monoton gelebilir. Fakat bu değişmemezliğin de kendine has keyfi var.

Alguhan Aksar'ın yorumu
Paylaş:

0 yorumları oku:

Yorum Gönder

Pipo Sohbetleri Kitabı

Pipo Sohbetleri Kitabı
Yunus Bakihan Çamurdan

Satılık Pipolar

Yorumları Facebooktan takip et


Yorumlanan ürün sayısı toplam: 290
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...