Related Posts Plugin for Blogger...

2016/06/25

Cigar Connoisseur - Elizabethan Mixture



İçerik: Virginia, Latakia, Türk
Blend Tipi: Virginia Based
Kesim: Coarse
Sertlik: hafif
Aroma: yok
Lezzet: hafif-orta
Oda Notu: Kötü
Tavsiye: ***




İngiltere'den Cigar-Connisseur tütün dükkanının kendi karışımı. Bulk olarak satılmakta.

Daha ilk dolumda Virginianın yıllanmışlığı ve kaliteli Latakianın lezzeti hemen kendini hissettiriyor. Bu iki etken tütünün yüksek fiyatını (100 gr.'ı yaklaşık 20 sterlin) olumlu kılıyor. Harmanın özenilerek yapıldığını, içim esnasında aromaların birbirleriyle olan dengelerinin bozulmadığını tattım. Bu özellikler daha sonraki dolumlarda, yaklaşık 40 gr tütün tükettikten sonra bile her içimde kendini hissettirdiğinden tütünün fiyatını hakettiğine kanaat getirdim. Ne var ki piyasada bulunabilecek diğer bazı kaliteli klasik ingiliz harmanları ile fiyat açısından rekabet edemeyecek olduğunu düşünüyorum.

Tütünü çok güzel paketleyip yollamışlar. Nemi hemen içilmeye müsait. Gene de biraz havalandırmak ve her seferinde olduğu gibi ayrı bir tütün kavanozunda muhafaza edilmesi, aromaların oturması açısından gerekli bence. Bu şekilde bir kaç saat dinlendirildikten sonra tütünün yanışı harikulade oldu. Hiç söndürmeden rahatlıkla içtim. Ertesi günlerdeki içişlerde de keyfi aynı şekilde devam etti. Külü tertemiz, açık gri.
İçimin sonlarına doğru her seferinde sertlik artsa da genel olarak içimi tatlı sert. Klasik ingiliz harmanı düşkünlerine tavsiye ederim.
Paylaş:

0 yorumları oku:

Yorum Gönder

Pipo Sohbetleri Kitabı

Pipo Sohbetleri Kitabı
Yunus Bakihan Çamurdan

Satılık Pipolar

Yorumları Facebooktan takip et


Yorumlanan ürün sayısı toplam: 290
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...