Related Posts Plugin for Blogger...

2016/07/03

Rattray - Highland Targe



İçerik: Black Cavendish, Latakia, Oriental/Turkish, Virginia
Blend Tipi: Scottish
Kesim: Ribbon
Sertlik: hafif orta
Aroma: yok
Lezzet: hafif
Oda Notu: Çok İyi
Tavsiye: ***





Çok kolay yanan tütünün daha ilk andan itibaren verdiği tat çok keyifli. Son derece serin, kuru ve bol dumanlı bir içime devam ediyorsunuz. Karışımın şekerli (Virginia), meyvemsi-baharatsı(Oriental) tatlılığına karışan Latakia lezzeti ve sertliği çok dengeli. Kutu prospektüsündeki bilgilerin aksine, ilk içimlerde latakiasının az olduğunu düşünmüştüm. Sonraki günlerde prospektüsün doğruluğuna inandım.

İlk yarım içimden sonra içim sertleşmeye başlıyor ama kesinlikle serinliğinden ödün vermiyor. Dilde ve damakta bıraktığı lezzet uzun süreli ve sizi tekrar tekrar bu tütünü içmeye davet ediyor.
Külü pamuk gibi, çabucak ve kalıntısız temizleniyor. Sunduğu içimin kalitesini pipoyu temizlerken de görüyorum, temizleme çubuğu neredeyse hiç nemlenmiyor ve kirlenmiyor. Nem demişken, kesinlikle filtre kullanmıyorum..
Günün herhangi bir saatinde, devamlı içebildiğim bir tütün. Yanına her türlü çay ve kahve de keyifle yaklaştırıyor. Bu tütün ile çok değişik ve keyifli saatler sürmek mümkün.

İçilirken dikkat edilmesi gereken tek noktası var; o kadar lezzetli bir içimi var ki insan ister istemez hızlı içiyor tütünü. Zaten ısınmaya müsait bir harman, bu şekilde içilince anormal ısınmaya sebep oluyor. Bu ısınma içimin konforunu çok ilginçtir, nemlenerek veya acılaşarak bozmuyor ama tütünün lezzetini kaçırıyor.

Klasik İngiliz harmanlarını sevenlerin bu tütünün şekerli meyveli tadı ile güzel bir değişiklik yakalayacaklarını düşünüyorum.
Yeni başlayanlar bu tütünü sorunsuz içebilirler bence.
Aromalı tütün severler için Latakia karışımları ile tanışma ve alışma açısından dört dörtlük bir fırsat sunabilir bu tütün.

Alguhan Aksar'ın yorumu

Paylaş:

0 yorumları oku:

Yorum Gönder

Pipo Sohbetleri Kitabı

Pipo Sohbetleri Kitabı
Yunus Bakihan Çamurdan

Satılık Pipolar

Yorumları Facebooktan takip et


Yorumlanan ürün sayısı toplam: 290
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...