Related Posts Plugin for Blogger...

2016/08/08

Bosphorus - Venice Nights


İçerik:  %50 Golden Virjinya, %20 Burley, %30 Perigue
Kesim: Ribbon
Blend Tipi: Virginia ve Perique
Aroma: yok
Sertlik: Orta
Lezzet: Yüksek
Oda notu: İyi
Tavsiye: ***




Meşe fıçısında uzun süre fermantasyon da dinlendirilerek hazırlanan Bosphorus'un bir diğer  Virginia/Perique harmanı olan bu ürün oldukça hoş ve farklı  bir tada sahip. Fermantasyon işlemi ile meşe ağacının tadı tamamıyla tütüne bulaşmış durumda. Perique tadıyla karışık olan hafif ekşimsi bu tad,  ağızda  içim sonrasında dahi bir süre kalıcılığını devam ettiriyor ve sanki tütün içmiş değilde ağacı çiğnemişsin ve tadı ağzında kalmış gibi bir his veriyor.  Bunu bir eksi olarak söylemiyorum, zaten alışılmışın dışında farklı bir lezzet elde etmek ve tütünü kısa sürede maksimum olgunluğa (dinlendire ile elde edilen olgunluk) ulaştırmak  için bu işleme tabi tutulmuş ve istenilen sonuca ulaşılmış. 

Klasik pipo tütünlerinde bulamayacağımız türde olan bu tada ilk başlarda yabancılık çeksem de, alışmam fazla uzun sürmedi. 
Her ne kadar bu meşe tadı, saf tütün tadı almayı biraz örtüyor/gölgeliyor gibi olsa da,  Perique'e eşlik  eden %20 oranında ki Burley sert ve baharatlı tadı ile bu durumu kendini hissettirerek biraz olsun  dengelemiş.

İçeriğinde ki %50 Golden Virginia, içmeden de tahmin edilebileceği gibi, bu ürünün bol şekerli olduğunu gösteriyor. Golden Virginia tatlılığını içimin her safhasında almak mümkün.

Nem oranı çok ama çok yüksek bir tütün, çok iyi havalandırmak gerekli aksi takdirde sulanma problemi can sıkıcı oluyor.

Yavaş bir tempoda serin içimi yakalamak güç değil. 

"Bana göre" eksiklikleri nikotin açısından pek fazla doyurucu olmaması ve çok nemli olarak  sunulması. Bunların haricinde oldukça başarılı ve lezzetli bir ürün.

Sabah erken saatler dahil tüm gün içime son derece müsait, kesinlikle dil yanması yok. Farklı lezzetler arayanların, ve özellikle perique sevenlerin beğeneceğini düşünüyorum.





Paylaş:

0 yorumları oku:

Yorum Gönder

Pipo Sohbetleri Kitabı

Pipo Sohbetleri Kitabı
Yunus Bakihan Çamurdan

Satılık Pipolar

Yorumları Facebooktan takip et


Yorumlanan ürün sayısı toplam: 290
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...