Related Posts Plugin for Blogger...

2016/11/19

Bosphorus - Venice Nights


İçerik:  %50 Golden Virjinya, %20 Burley, %30 Perigue
Kesim: Ribbon
Blend Tipi: Virginia ve Perique
Aroma: yok
Sertlik: Orta-Hafif
Lezzet: Orta-Yoğun
Oda notu: İyi
Tavsiye: **

Harmanın içerik bilgisi sizi yanıltmasın. Sertlik, virginia lezzeti veya burley tokluğunu ilk başlarda bulamayacaksınız bunda. Çok enteresan bir lezzet yakalanmış. Tattığım en değişik tütünlerden biri. İçeriğini bilmesem zor tahmin yürütürdüm hakkında. Basit bir şekilde yanıyor. Kesinlikle ısınma yok. İlk lezzetler harmana serpiştirilen meyvemsi bir aromanın baskınlığıyla gayet tatlı. Hatta beni biraz sıkıyor ilk yarım. Yalnız dolumu yarıladıktan sonra işler değişiyor. Oraya sonra geleceğim. Bu ilk nefeslerde ayırt etmeye çalıştıkça, lezzetin neye benzediğini düşündükçe kafam karıştı. İncir mi keçiboynuzu mu erik mi rom da var mı? Nedir bunlar yahu? Ben ne olduğunu düşüne durayım, Birol Beyde saklı kalmasını istediğim bir detay bu. O söylemesin ki biz de içelim bu tütünü bol bol :) Pipo tütününde merak iyidir. Meraklandırarak yazılan romanlar gibi keyif versin.

Gelelim sonrasına. Sanki bir burley hissettiriyor kendisini, derinden derinden. Virginia bastırıyor. Son yarımdaki lezzeti ben çok sevdim. Aroma azalıyor, tütünün doğal tadı başlıyor. Önceden tatlandırılmış dil ve damak bayram ediyor. Güzel bir tat bırakıyor damakta. Sonuna kadar için dolumları. Esas lezzet orada bence.

Bana göre zaman zaman damağı tatlandırmak için, güzel bir değişiklik yapabileceğim bir tütün  Bu harmanın adı da hoş tadı da. Mutlaka deneyin. Fakat benim için rutin olamayacak.

Alguhan Akşar'ın Yorumu
Paylaş:

0 yorumları oku:

Yorum Gönder

Pipo Sohbetleri Kitabı

Pipo Sohbetleri Kitabı
Yunus Bakihan Çamurdan

Satılık Pipolar

Yorumları Facebooktan takip et


Yorumlanan ürün sayısı toplam: 290
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...