Related Posts Plugin for Blogger...

2018/05/01

Captain Black - Royal

İçerik:  Black Cavendish, Golden Cavendish
Blend Tipi: Aromatik
Kesim: Ribbon
Aroma: Orta
Aroma Katkısı: Şeker Kamışı, Karamel, Meyankökü, Vanilya, Alkol
Sertlik: Hafif
Lezzet: Orta
Oda notu: İyi
Tavsiye: *

Pipo içmeyen arkadaşınızdan Captain Black Dark isterseniz ve o da Captain Black Royal’la çıkagelirse yaklaşık 17 yıldır yüzünü görmediğiniz eski bir dostla (ya da düşmanla) tekrar karşılaşmak zorunda kalırsınız. Captain Black Royal ya da kısaca CBR Amerikalıların drugstore blend dedikleri, kitlesel üretilen ve kitlesel tüketilen aromatik pipo tütünlerinin en çok bilinenlerinden. Dolayısıyla, dünyada “pipo tütünü” denildiğinde insanların çoğunun böyle bir şey anladığını akılda tutmak lazım.

Captain Black’in sade ve klasikleşmiş logosunu taşıyan paketi açıyorum. İçindeki yapışık kitle beklediğimden çok daha kuru. İki farklı renkte (Black ve Golden Cavendish) tütünden oluşsa da tamamı koyu bir tona bürünmüş. Bazı satıcıların çikolatalı diye satmasının bir nedeni bu olabilir. Aroması orta düzeyde, keskin değil. Ancak, ne olduğunu anlamak da mümkün değil. Hiçbir denge veya uyum gözetilmemiş gibi. İlaçların veya gıda takviyelerinin başarısız aroma kombinasyonlarını hatırlatıyor. Yapışık kitleyi biraz ayırıp havalandırmak için serince, sentetik bir karamel kokusu aradan kendisini belli ediyor.

İlk dolumu yapıyorum. Beklediğim şekilde çok kolay yanıyor ve yanışı sürdürüyor.  Yanarken başlarda serin duman veriyor. Dil ısırması yok. Fakat hızlı içince hafif bir dil yanması başlıyor ki zaten yavaş içebilmek için çok özel çaba göstermek lazım. Herhangi bir tütün tadı yok. Farklı renkte ve farklı menşeli iki Cavendish kullanılmasının tek nedeni daha “doğal” bir harman görüntüsü vermek. Yoksa tada herhangi bir etkisi yok. Beklediğimden daha az şekerli ama o dengesiz profili tıpatıp yansıtan bir tat geliyor sadece. En çarpıcı etkisi ise bir süre sonra mide bulantısı yapmaya başlaması.  Dumanı çok yoğun ve akışkan. Hafif nefeslerde bile baca gibi tütüyor. Sanırım hem pipo içen adam görselliği sağlamak, hem de şekerli Amerikan atıştırmalıklarını çağrıştıran oda notunu iyice salmak amaçlanmış. İçim sırasında ağza dolan biraz şekerli ve kimliği meçhul tat sonrasında iyice kötüleşiyor. Uyumsuz bir sentetik tat bırakıyor. Haznede çamurlaşma olmasa da çok fazla katran üretiyor. Katranı koyu renkli, yağlı ve yapışkan. Bırakalım tütünü, içilen şeyle dahi ilgisi yok. Kokusu petrol ürünlerini andırıyor.

Dört saat civarında havalandırdıktan sonra ikinci dolumu yapıyorum. Nüanslar şimdi daha belirgin hale gelmiş durumda. Vanilyanın yanında hafiften meyankökü tadı geliyor. Isıyla birlikte rezene tohumunu da çağrıştırıyor ama en yüksek ihtimal doğrudan anetol aroması kullanılmış olması. Ağızda biriken tatta ciddi bir değişiklik yok. Yine kötü. Mide bulantısı bu sefer daha az.
Beş saat civarında havalandırma ve kavanozda iki gün dinlendirme sonrasında kavanoz içinde şeker kamışı melası daha belirgin hale gelmiş. Dolum yapıp ikinci ateşi verdiğimde tütün parlayıveriyor. Tat ikinci dolumla, mide bulantısı da ilk dolumla hemen hemen aynı. Anladığım kadarıyla, mide bulantısı hiç gitmiyor ama bunu her gün içerseniz mide bulantısına alışıyorsunuz.
Pipoya yeni başlayanlara aromatik tavsiye etmeyi sorgulatacak bir ürün. Yalnızca tüm bu olumsuzlukları anlatmak, gerçek bir pipo deneyimi olmayacağı yönünde uyarmak suretiyle, sigaradan pipoya geçmeye çalışanlara önerilebilir. Kaldı ki böyle kişilerde bile “Captain Black Royal içtim, hoşuma gitmedi” diyenlere tanık oldum. Daha deneyimli pipo kullanıcıları ise başka tütünlere ulaşma imkânları olmayan hallerde, bu ürün yerine pipoya kaliteli sarma tütün doldursalar bile daha tatmin edici bir tütün deneyimi elde edebilirler sanırım.
 
Yunus Bakihan Çamurdan bey'in yorumudur.
  
Paylaş:

1 yorumları oku:

  1. Dating for everyone is here: ❤❤❤ Link 1 ❤❤❤


    Direct sexchat: ❤❤❤ Link 2 ❤❤❤

    gP..

    YanıtlaSil

Pipo Sohbetleri Kitabı

Pipo Sohbetleri Kitabı
Yunus Bakihan Çamurdan

Satılık Pipolar

Yorumları Facebooktan takip et


Yorumlanan ürün sayısı toplam: 290
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...