Related Posts Plugin for Blogger...

2018/04/30

Davidoff - Argentina Cavendish


İçerik:  Black Cavendish, Virginia
Blend Tipi: Aromatik
Kesim: Ribbon
Aroma: Yoğun
Aroma Katkısı: Bal ve Tropikal Meyveler
Sertlik: Hafif
Lezzet: Orta
Oda notu: İyi
Tavsiye: ***


Davidoff imajına yakışır, şık bir paket. İçindeki harman çok ince kıyım Black Cavendish ve Virginia şeritlerinden oluşuyor. Özellikle Virginia doğal rengi olamayacak ölçüde parlak tonda.  Tütünün aroması çok yoğun ve keskin. Adeta burnumun direğini sızlatıyor. Sentetik bir şekerleme kokusunun daha da şiddetlisi. Yapay meyve aromaları içeren, renkli, kiloyla satılan, ucuz bonbonları anımsatıyor. Tütün birazcık nemli ama içilmeye uygun durumda. Havalandırmak için serince, meyve aromaları daha fazla ön plana çıkıyor.

İlk dolumu yapıyorum. Çok kolay yanıyor. Ancak, yanmayı sürdürmek yanış düzenleyici katkılardan bekleyeceğim kadar kolay olmuyor. Yanarken serin duman veriyor. Dilde yanma veya dil ısırması yok. Yoğun aroması olan, nüanstan yoksun bir tütün algılıyorum. İçimi fazlasıyla rahat. Dumanı çok hafif, hareketli ve akışkan. Öyle ki ağzımda kontrol etmekte güçlük çekiyorum. Beklendiği üzere sonlara doğru gittikçe yoğunlaşan şeker tadı ağızda kalıcı. Ancak, yine de yapay meyve aromalı bonbon tadından başka bir nüans vermiyor. Katranı kahverengi, yoğun ve rahatsız edici bir kokusu yok. Tütünün aroma katkısının profilini yansıtıyor.

Beş saat civarında havalandırdıktan sonra ikinci dolumu yapıyorum. Şimdi belirgin nüansları algılayabiliyorum. Yoğun aroma tadı görece arka plana düşmüş. Cavendish’in dengelediği veya baskıladığı, yumuşak bir Virginia tadı hissedilebiliyor. Aromada ise meyve tatları artık iyice ayırt edilebiliyor. Mango ile birlikte ağaç kavunu benzeri turunçgiller ve hatta pepino gibi meyveler içimin sonuna doğru yoğunlaşan şekilde şekerle karışarak ağzımda birikiyor. Oldukça şekerli, yoğun ama yer yer hissedilen çiçeksi tonlarla beraber rahatsız edici olmayan bir tat bırakıyor. Ancak, bu tütün içindeki o meşhur balı hâlâ bulabilmiş değilim!

On iki saat civarında havalandırma ve kavanozda üç gün dinlendirme sonrasında tütünde ciddi bir değişim oluyor. Kavanozu açtığımda, o sentetik kokular, yoğun ve yapay şeker bukesi neredeyse tamamen gitmiş. Yerlerini kendimi biraz zorlasam doğal olduğuna inanabileceğim bal aroması almış. İşte bu içimde bal aroması Virginia ve Cavendish’e istikrarlı biçimde eşlik ediyor. Meyve kokteyli sonlara doğru kendisini hatırlatıyor ve çiçeksi tonları çağırarak ağızda yine kalıcı tat bırakıyor. Şeker tadı bu sefer daha hafiflemiş durumda.

Davidoff klası ve Orlik kalitesini birleştiren bir ürün olduğunu söylemeliyim. Çok iddialı olmasa da kendi kulvarında açıkça ayırt edilebilecek niteliklere sahip. Sırf aromatik sınıfında olduğu için tütünü aroma taşıyıcı olarak kullanma zaafına düşülmemiş. Ayrıca, bolca sürpriz taşıyor. Uygun şekilde ve farklı sürelerde dinlendirilirse daha değişik sonuçlar elde edilebileceği kanısındayım.
Pipoya yeni başlayanlara da, aromatik sevenlere de kesinlikle tavsiye edebileceğim, titizlikle hazırlanmış bir karışım. Aromatiklerle pek arası olmayanlar ise arada küçük kaçamaklar için kullanabilirler. Günün her saatinde içilmeye uygun, hafif ve keyifli bir tütün. Yüksek tanen içerikli siyah çay, baharatlı çaylar veya rahat içimli, soğuk bir bira iyi eşlikçi olabilir.

Yunus Bakihan Çamurdan bey'in yorumudur.
 
   
Paylaş:

1 yorumları oku:

  1. Ben çok beğendim meyve aroması tam tadında olmuş. Dediğiniz gibi kahveyle çok güzel oluyor

    YanıtlaSil

Pipo Sohbetleri Kitabı

Pipo Sohbetleri Kitabı
Yunus Bakihan Çamurdan

Satılık Pipolar

Yorumları Facebooktan takip et


Yorumlanan ürün sayısı toplam: 290
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...