Related Posts Plugin for Blogger...

2018/11/02

Handelsgold Blond


 











Handelsgold Alman Arnold André firmasının 1946 yılında, 2. Dünya Savaşı’nın yıkıntıları içinde “halk tipi” purolar ve sigarillolar üretmek üzere oluşturduğu bir marka. Bir arkadaşımdan hediye olarak gelen Blond No. 211, eski adıyla Sweets Vanilla da bu markanın en çok satan ürünlerinden.

Klasik ama zevksiz tasarıma sahip kutusunun içinden beş adet, selofana sarılı, uçsuz, kalın sigarillo çıkıyor. Homojenize tütün yaprağı, bir başka deyişle tütün sapı selülozu kullanılmış. Dolumu da bazı kaynaklarda Brezilya menşeli olduğu belirtilen, bolca katkı maddesine bulanmış bir tütün. Sigarillo çok sıkı sarımlı ve görünümü falsosuz. Sağlam teknolojiyle üretildiği belli. Ateşi verince zahmetsizce yanıyor. Kuruluğunun ama özellikle yanış kimyasallarının fazlalığı nedeniyle, çok hızlı bir yanış bu. Tütünün doğal acılığı ve sertliği katkı maddelerinin etkisiyle sentetik, ölçüsüz bir tada dönüşmüş. Bu haliyle ne vanilyadan eser var, ne de şekerden ve maalesef ne de tütünden. Yoğun dumanla birlikte, ölçüsüzlüğü rahatsız edici bir aroma burnu dolduruyor ve dumanın ağır kokusu değdiği her yere siniyor. Yine de bıraktığı kokunun fındık, kakao çağrışımlarıyla, çok itici olmadığını söylemek lazım. Buna karşılık, tekdüze, sürprizsiz ve tahammül sınırlarını zorlamayı sonuna kadar başaran bir içim sunuyor. En mutlu edici tarafı sigarillonun kendi kendine yanarak, duman salarak bu deneyimi hızla bitirmesi. İçim sonunda, damaktaki alkalin etkisi dışında, içimdeki çağrışımlardan pek iz taşımayan, hafif vanilya çağrışımlı ve hafif şekerli ama yine kötü bir tat kalıyor. 

Adı sanı belli, markalı tütün ürünleri arasında en ucuza alınabileceklerden Handelsgold Blond’un popülaritesini yalnızca ucuzluğuna borçlu olduğunu anlamak zor değil. Sigarillolar çoğu kez puro taklidi yapan ürünlerdir ya bu da adeta hem puro, hem sigarillo taklidi yapayım derken eline yüzüne bulaştırmış bir ürün gibi. 

Yunus Bakihan Çamurdan'ın yorumu

Paylaş:

0 yorumları oku:

Yorum Gönder

Pipo Sohbetleri Kitabı

Pipo Sohbetleri Kitabı
Yunus Bakihan Çamurdan

Satılık Pipolar

Yorumları Facebooktan takip et


Yorumlanan ürün sayısı toplam: 290
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...