Related Posts Plugin for Blogger...

2018/11/24

George Karelias and Sons - Hand-Rolling



Yunan tütün şirketi Karelia’nın amiral gemisi diyebileceğimiz bu ürün “bavul ticareti” sayesinde ülkemizde de bolca bulunuyor. Esasen bir Virginia harmanı ve dolgu olarak Burley, çeşni olarak ise biraz dark-fire Burley kullanılmış. Hollandalıların Amerikan tipi dedikleri shag harmanlarına benziyor. 

25 gramlık küçük paketten kızıl tonlar da taşıyan, orta-koyu kahverengi bir kütle çıkıyor. Çabuk kurumasını engellemek için, çok ince shag kesim tütüne nemlendirici katkılar bol kepçe eklenmiş. Bu haline ıslak bile diyebiliriz. 

Soslaması da bol kepçe. Bizim Öküzgözü’ne benzer, baharat ve kırmızı meyve çağrışımlı bir şarap kokusu adeta burun sızlatıyor. Havalandırmak için kâğıda yarım saat civarında serdikten sonra, kırmızı meyve, şeker, baharat ve kakao aromalarının karıştığı ilginç bir koku cümbüşü oluşuyor. İlk aklıma gelen Toscanello Grappa. Bazı iddiasız aromatik pipo tütünlerini de andırıyor ama onlara göre daha ferah bir koku.

Tütünün yanışı hafif ve istikrarlı. Yanış düzenleyiciler dengeli. Dumanı yoğun ve kokusu nahoş. Virginia ve aroma katkısı buruna asidite, ağza çok hafif bir şeker olarak yansıyor. Genel olarak tatsız. Yanış sırasında gelmeye başlayan ve ağızda biriken katran tadıyla hayli sıradan bir sigarayı andırıyor.

Tütün keyfi namına pek az şey taşıyan, adeta “keşke koklamak için yapılsaymış” dedirten bir ürün. Arada değişiklik olsun diye içilebilir çünkü kendisinden çabucak bıktırdığı kesin.

Yunus Bakihan Çamurdan'ın yorumu
Paylaş:

1 yorumları oku:

  1. Çok beğendiğim bir tütündü. Değerlendirmeniz sonrasında bundan daha iyi tütün ne olabilir diye düşündüm ? Pek çok tütün de denemiş biri olarak. Yazılarınızı okumaya devam edeceğim.

    YanıtlaSil

Pipo Sohbetleri Kitabı

Pipo Sohbetleri Kitabı
Yunus Bakihan Çamurdan

Satılık Pipolar

Yorumları Facebooktan takip et


Yorumlanan ürün sayısı toplam: 290
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...