Related Posts Plugin for Blogger...

2018/07/12

Bursa Tütünü

Dokusu : Orta- Esnek 
Aroması : Tatlı Aromalı
Tadı : Hafif Tatlı
Nikotin : %90
Şeker : 12
Protein Azotu : %1,40

Bursa Tütünü

Ekolojik alanı Bursa, İnegöl, Mustafa Kemalpaşa, Orhangazi, Yalova, Gemlik, İznik, Karamürsel, Bilecik, Gebze, Yenişehir olup Söğüd'ü de içine almaktadır.

Yaprakları orta ve kısmen küçük boyda zenep bişimi dar yaşmaklı, formu omuzlu ovaldır. Form itibari ile yürek biçimine benzetilebilir.

Renkleri kırmızı veya açık kırmızı arasında değişmektedir.
Açık renkli yaprak içimleri yavaş, renk kırmızıya doğru gittikçe içimleri toklaşır.

Dokuları ince veya orta incelikte, esnek ve dayanıklıdır. Ortave yan damarları ince olmakla beraber yaprak dokusuna göre biraz daha kalındır. Ancak sigaraların fabrikasyonunda ve içimlerinde olumsuz etkileri yoktur.

Yanma yetenekleri iyi, hig çok iyidir.
İçimlerinin fizyolojik etkileri yavaş ile tokça arasında değişmekte, lezzetleri tatlıdır. Kendilerine özgü kayısı pestilini andıran hoşa giden hafif kokuları vardır. Harmanlara açık renkleri yavaşlık, daha koyu renkleri tokluk verirler. Ayrıca tatlılık, saçaklık, randuman ve rebk bakımından da yararlıdır.

Katıldıkları harmanların içim karakterine uymak niteliğinde olmalarından her tip harmanda güvenle kullanılabilirler. Avrupa tütün piyasasında nötr nitelikte bir tütün olarak sayıldıklarından harmanların miktarını arttırmak ve içeriğini zenginleştirmek amacıyla rağbet görürler. 

Amerikan ve Alman titi sigaralar ve pipo tütünü harmanları için elverişli bir tütündür. Açık renkli olanlar Virginia blend harmanlarınada katılabilirler.

Kimyasal bileşenindeki nikotin miktarı %0,90, total indirgen madde %12 ve protein azotu %1,40 dolaylarındadır.



Paylaş:

0 yorumları oku:

Yorum Gönder

Pipo Sohbetleri Kitabı

Pipo Sohbetleri Kitabı
Yunus Bakihan Çamurdan

Satılık Pipolar

Yorumları Facebooktan takip et


Yorumlanan ürün sayısı toplam: 290
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...