Related Posts Plugin for Blogger...

2019/07/31

Robert McConnell - Mature


İçerik:  Virginia, Oriental/Turkish
Blend Tipi: Virginia Based
Kesim: Broken Flake
Aroma: Az
Aroma Katkısı: Anason
Sertlik: Sert
Lezzet: Yoğun
Oda notu: İyi
Tavsiye: ****


+ 2 yılda bende olmak üzere dinlendirilmiş bu Mature  tütünü; tatil sebebiyle yanıma almıştım. İyi ki de almışım. Son derece lezzetli içimiyle tatilimin daha keyifli geçmesine katkısı oldu...

Üreticinin açıkladığı üzere Brezilya ve Afkika'nın yüksek kaliteli olgunlaştırılmış Dark Virginia tütünlerine Yunan ve Türk tütünleri ilave edilmiş. Fakat aroma kısmı tam bir muamma. Tobaccoreviews sitesine göre anason, K&K websitesine göre çikolata, tütünü yorumlayanların bazılarına göreyse meyankökü aromalı. Bana soracak olursanız ki muhtemelen sormayacaksınız... Bu tütünü aromasız diye afiyetle içersin, söylemeseler aromalı olduğunu pek anlayamazsın derim. Yinede alttan çok hafif bir tad gelmiyor değil. İster anason, ister meyankökü desinler hiç umrumda değil bu tütün keyifle ve aromasız niyetine içilebilecek kadar sade bir tütün. 

Bir çok tütünde olduğu gibi bunda da ilk 1/4 lük kısmı yani; yanma tam randumana girene kadar biraz tadsız, keyifsiz ve yanması zahmetli geçiyor. Kalan kısmı ise pipoyu ısıtmadan içildiği takdirde son derece lezzetli, kuvvetli ve doyurucu.  Biraz sert bir tütün ama göğsüne tekme yemişsin hissi verecek kadar değil.

Kutuyu ilk açtığımda hafif meyvemsi, otsu bir kokuyla beraber, siyaha yakın koyu kayve rengi bir görüntüyle karşılaştım. Kesim Broken Flake yazıyor ama daha çok Ready Rubbed gibi.

Lafı fazla uzatmadan bitirmek istiyorum.
Bu tütün güzel!
:)




Paylaş:

1 yorumları oku:

  1. Filtreyi, kağıdı, çakmağı, tütün paketini bir arada tutmak için deri kılıflar idealdir. Derinin içinde de bir miktar nem olduğu için tütünü korur. Roarcraft için tasarlanan bu deri tütün kılıfını uzun süredir kullanıyorum.

    YanıtlaSil

Pipo Sohbetleri Kitabı

Pipo Sohbetleri Kitabı
Yunus Bakihan Çamurdan

Satılık Pipolar

Yorumları Facebooktan takip et


Yorumlanan ürün sayısı toplam: 290
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...