Related Posts Plugin for Blogger...

2016/08/09

Amphora - Original Blend


İçerik: Burley, Cavendish, Kentucky, Oriental/Turkish, Virginia
Blend Tipi: Burley Based
Kesim: Ribbon
Aroma Katkısı: Kakao, Çikolata
Sertlik: hafif-orta
Lezzet: Orta-yoğun
Oda notu: İyi
Tavsiye: ***



Ürün bildiğimiz Amphora - Full Aroma'dan (ki bu ürün sade bir tütün olmasına rağmen Full Aroma adını almış) bir parça daha tatlı. Diplerden derinlerden hafif bir çikolata tadı gelsede insanı öyle ölümüne sıkan bir aroması yok. Sanki bu ürünün adı Full Aroma diğeri Original Blend olsa daha iyi olacakmış.

Burley, Cavendish, Kentucky, Oriental/Turkish, Virginia olarak yazılsa da Türk tütününün esamesi pek okunmuyor. Burley daha ağır basmakta.

Mac Baren Amphora markasını satın aldıktan sonra neler değişti tabii ki bilemiyorum çünkü daha önceden bu tütünü içme şansım olmamıştı. İlk defa tecrübe ediyorum.
50 gr. poşet paketlerde (pouch) satılan ürün ribbon cut olarak kesilmiş. Paketin içinden çıkan tütünün nem oranı tam olarak doldur ve yak beni diyor. Gri bir kül bırakan ve yanma sorunu olmayan tütün aynı zamanda sönmeden sonuna kadar içilebiliyor.
Tütünü tüketirken başlangıçta farklı ortasında farklı tütün tatları almak mümkün ancak sonlarına doğru acı bir tat gelmeye başlıyor. Aynı zamanda pipoyu çok fazla ısıtıyor. Dikkat ederek içmeme rağmen 3 içimde gözlemlediğim piponun el değmeyecek kadar ısınması oldu. Evet ben hızlı içerim ancak hiç bu kadar içim başlarında pipolarım ısınmaz. Daha başlangıçta ısınma eğilimine giriyor pipo.

Genel anlamda benim için tercih edilebilirler arasında bulunabilecek bir tütün. Amphora'dan ben şu ana kadar zaten hiç sıkılmadım. Yüzümü de bu güne kadar hiç kara çıkartmadı. Diğer aromatik Amphora'ları da içtikçe sizlerle paylaşmaya çalışacağım.

Serkan Özseyhan'ın yorumu
--------------------------------------




Paylaş:

2 yorumları oku:

  1. Denemiş olduğum Borkum Riff, Captan black gibi tütünlerle kıyasladığımda çok daha iyi bir içime sahip. Ben başlangıç ve son içimlerde doğrusu fazla bir fark sezinlemedim. Tütün kesintisiz bir yanmaya sahip ve nem oranı mükemmel. Aromatik olmasına rağmen dil yanması çok hafif. Aç olarak içmeme rağmen rahatsızlık vermiyor. Maalesefki ısınma problemi mevcut. Ama sık çekimler yapılmadığında pipo sehpası aramıyorsunuz.
    Denememi yeni aldığım vauen estate pipomla yaptım. Gayet memnun kaldım. Tabiki zevkler ve tatlar kişiden kişiye değişir. Fiyat ve memnuniyet karşılaştırmasında benden 10 üzerinden 8 aldı.

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil

Pipo Sohbetleri Kitabı

Pipo Sohbetleri Kitabı
Yunus Bakihan Çamurdan

Satılık Pipolar

Yorumları Facebooktan takip et


Yorumlanan ürün sayısı toplam: 290
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...