Related Posts Plugin for Blogger...

2018/09/04

Javaanse Jongens Halfzware


Javaanse Jongens günümüzde British American Tobacco’ya ait olan Theodorus Niemeyer firmasının sembolleşmiş markası. “Cavalı delikanlılar” anlamına gelen adının çağrıştırdığı üzere Hollanda’nın geçmişte temel tütün kaynağı olan Endonezya’nın egzotik tütünlerini yansıtma iddiasında. 

Elimizdeki ürün Javaanse Jongens Halfzware. Hollandalıların klasik shag tütün sınıflandırmasına göre halfzware, yani “yarı ağır” harmanlar Kentucky ve Virginia tütünlerinin harmanına bazı çeşni tütünlerinin eklenmesiyle oluşuyor. Javaanse Jongens burada da adına yakışanı yapıyor ve çeşni tütünü olarak Endonezya’da kaliteli kretek (karanfil sigarası) yapımında kullanılan Kasturi tütününü ekliyor.

Kentucky’nin paketi açar açmaz gelen hafif yanık ve çikolata çağrışımlı kokusuna Kasturi’nin baharat çağrışımlı kokusu ekleniyor.  Virginia ise ayrı bir ferahlık, asitli bir tazelik boyutu getiriyor. Bu aromatik profil dolgun bir tütün tadıyla birlikte baharat ve Virginia’dan gelen şeker olarak ağza taşınıyor. Dumanı yoğun ve akıcı. Kokusu harmanın aromatik profilini sadakatle yansıtıyor. Zaman zaman Virginia’nın uyumsuzluğu hissedilse de özellikle Kasturi’nin etkisiyle keyifli ve özgün bir tütün deneyimi.

Javaanse Jongens aromatik katkı olmadan harmanlanmış. Ancak, diğer katkı maddeleri, örneğin nem tutucu ve yanış düzenleyici biraz bol kepçe verilmiş diyebiliriz. Fazlaca hızlı yanıyor ve buna karşılık, kuruma sorunu yok. Bir saat havalandırdıktan sonra nemlendirme olmaksızın kavanozda dinlendirilirse Virginia daha “ehlileşecektir”.  

Yunus Bakihan Çamurdan'ın yorumu
Paylaş:

0 yorumları oku:

Yorum Gönder

Pipo Sohbetleri Kitabı

Pipo Sohbetleri Kitabı
Yunus Bakihan Çamurdan

Satılık Pipolar

Yorumları Facebooktan takip et


Yorumlanan ürün sayısı toplam: 290
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...