Related Posts Plugin for Blogger...

2018/07/12

Düzce Tütünü


Dokusu : Çok ince
Aroması : Tatlı Aromalı - Kokulu
Tadı : Hafif Yumuşak
Nikotin : %0,70
Şeker : 14
Protein Azotu : %1,60

 Düzce Tütünü


 Bu tütünler Marmara Bölgesinin denizden oldukça uzakta bulunan Düzce, Çilimli, Üsküplü ve Güneydoğu ekim noktalarının yaka ve yarım yaka arazilerinde yetiştirilir. Düzce ovasını sınırlandıran kuzey ve kuzeybatı teraslı yamaçları tütün ekim arazisinin önemli bir kısmını oluşturur.

 Bu menşein yaprakları küçük ve kısmen orta boyda, zenep şekli orta ve formu geniş elips biçimindedir.

 Dokuları çok ince, esnek ve dayanıklıdır. Orta ve bilhassa yan damarları belirsiz denecek kadar incedir. Yaprak yüzeyi dalgalı, kenarları ise oymalıdır.

 Renkleri açık sarı, sarı ve kısmen açık kırmızıdır. Renk tonu parlaklık.

 Yanma dereceleri çok iyi, verimleri çok yüksek ve higroskopisite nitelikleri yavaştır. yüksek oranda tava karşı dayanıklıkları yoktur. İyi bakılmazlarsa kısa zamanda bozulurlar.

 İçimlerinin fiziyolojik etkisi yavaş, lezzetleri tatlı ve aromalı kokuludur. En kaliteli Oriental tütünleri arasında yeri vardır. Harmanlara yavaşlık, tatlılık, nefaset, saçaklılık, renk, yanma ve randuman sağlar. Fiziksel ve harman nitelikleri yönünden  başta Orieltal  tip olmak üzere her tip harmanlara islah edici bir tütün olarak girebilir. tatlılaştırıcı eleman olarak puroların dolgunluk harmanına da düşük miktarlarda katılabilir.

 Kimyasal yapılarında nikotin miktarı %0,70, indirgen madde %14 ve protein azotu %1,60 dolaylarındadır.


Paylaş:

0 yorumları oku:

Yorum Gönder

Pipo Sohbetleri Kitabı

Pipo Sohbetleri Kitabı
Yunus Bakihan Çamurdan

Satılık Pipolar

Yorumları Facebooktan takip et


Yorumlanan ürün sayısı toplam: 290
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...