Related Posts Plugin for Blogger...

2019/03/26

Davidoff - Malawi Dark Cavendish


İçerik:  Black Cavendish, Burley, Golden Virginia
Blend Tipi: Cavendish Based
Kesim: Ribbon / Coarse Cut
Aroma: Yoğun
Aroma Katkısı: Vanilya
Sertlik: Hafif
Lezzet: Yoğun
Oda notu: İyi
Tavsiye: **



Tütünümüz Davidoff Discovery serisinin diğer ürünleri gibi, sade ama gayet şık bir pakette geliyor. Paketi açtığımda ekşi ve şekerli çağrışımlarla dolu, Danimarka tarzı Cavendish kokusu yükseliyor. Paket içinde katı bir blok haline gelmiş tütün oldukça kuru. Havalandırmak için kâğıda serdiğimde adına yaraşır bir harman olduğu daha iyi anlaşılıyor. Çok koyu ve mat renkli Cavendish denizi içinde yer yer açık renkli adacıklar göze çarpıyor. Harmanın tamamı coarse cut denebilecek, tıknaz şerit kesimlerden oluşuyor. 


Yaklaşık üç saat havalandırmanın ardından, nemde ciddi bir değişiklik yok. Burley ve Virginia daha belirgin hale gelmiş. Aromatik profili bir yanda tatlı, ekşi, meyvemsi kokuların, diğer yanda kahve, çikolata, vanilya çağrışımlarının karışımı. Kavanozda üç gün dinlendirdikten sonra dördüncü gün bir nemlendirme yapıyorum. Renkte ciddi bir değişiklik yok. Buna karşılık, kahve ve çikolata çağrışımlarının eşlik ettiği, çiçeksi bir vanilya kokusu ön plana çıkmış.


Pipoda kolayca yanıyor ve yanmayı sürdürüyor. Kuru bir tütün ve yanış kimyasalları iyi verilmiş. Rahat, sakin bir içime uygun. Dil ısırması yok. Ancak, tempo yükseltildiğinde hızlı ısınma riski var. Dumanı hafif. Çiçeksi koku baskın ve özellikle burunda belirgin. Ağızda ise kâh tatlı, kâh hafif acı bir tat bırakıyor. Sertliği az olmasına karşın, derin ve gövdeli aromatik profili ağır bir içim sunuyor. Büyük ölçüde monoton giderken, sonlara doğru, biraz acılaşıyor ve Burley atağa geçiyor. Fakat daha fazla baskınlaşamadan içim bitiyor ve tütün ağızda kuru, vanilya ve biraz kahve çağrışımlı tat bırakıyor. Ilımlı ve pastane kokuları çağrışımlı bir oda notu veriyor.  Külü koyu renkli ve parçalı. Katranı çok koyu renkli, az miktarda, kuru ve biraz yağlı.

Tipik Danimarka aromatiklerinin sınırlarında gezinen, ortalamayı zorlayan bir deneme. Aromatik sevenlere tavsiye edilebileceği gibi Lakeland harmanları meraklılarının da ilgisini çekebilir. Bu tütünü benden çok daha iyi takdir edeceklerinden eminim. Ayrıca, pipoya daha vasat aromatiklerle başlamış ve ağır oturaklı harmanlara geçiş yapmak isteyenler deneyebilir. 

Yunus Bakihan Çamurdan'ın yorumu
Paylaş:

0 yorumları oku:

Yorum Gönder

Pipo Sohbetleri Kitabı

Pipo Sohbetleri Kitabı
Yunus Bakihan Çamurdan

Satılık Pipolar

Yorumları Facebooktan takip et


Yorumlanan ürün sayısı toplam: 290
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...