Dokusu : İnce
Aroması : Yumuşak
Tadı : Hafif Tatlı Sert
Nikotin : %0,90 - %1
Şeker : 15-20
Protein Azotu : %1
Ekolojik alanı Bafra, Alaçam ve iç kesimdeki Vezirköprü ekim noktalarında üretilen bu tütünler Samsun tütünleri gibi dünyanın en kaliteli Orieltal tip tütünlerin başında gelmektedir.
Yaprakları çok küçük ve kısmen orta boyda, zenep şekli dar yaşmaklı(zenepli), formları oval biçimde olup omuzlu veya biraz omuzludur.
Renkleri kırmızı ve koyu kırmızı arasında değişmekte, görünüşleri parlaktır. Bafra'ların renk yönünden özelliği yapraklarının, kök kısımlarının ve zeneplerinin diğer kısımlarına göre daha koyu renkte olmalarıdır. Böyle tütünler karanfil köklü deyimiyle nitelenir.
Doku ve damar yapıları ince, esnek ve dayanıklıdır. Yaprak yüzeyleri az, kenarları ise fazla dalgalıdır.
İçim randumanları yüksek, higroskopisiteleri iyi, yanma yetenekleri ise çok iyidir.
İçimlerinin fiziyolojik etki gücü tokça veya tok, lezzetleri ise tatlı ve aromatik kokuludur. Bafra tütünlerinin içimleri arasında doyuruculuk, tatlılık ve koku niteliklerinin afenkli bir biçimde birleşmesi, hoşa giden düzgün ve kaliteli bir içimi meydana getirir. Tek başına içilebilir ve içiciye tatmin eden toplu, düzgün ve doyurucu bir içim sağlar.
Kaliteli harmanlar için çok gerekli bir tütün olduğu yabancı tütün uzmanları tarafında da kabul edilmiştir. Harmanlara katılma oranı yüksektir. Yüksek ve orta kalitedeki harmanlarda sert ve yavaş içimli tütünleri uyumlu biçimde bağdaşmalarını sağlayarak harmanın içim karekteristiğini belirler.
Amerikan ve Alman ve siyah tip harmanlar için elverişli bir tütündür.
Bafra tütünleri katıldıkları harmanlara genellikle tokluk, tatlılık, hoşa giden koku, iyi yanma ve randuman sağlarlar.
Kimyasal bileşenindeki nikotin oranı %1, total indirgen madde %10, protein azotu %1,7 kadardır.
Bafra Tütünü
Ekolojik alanı Bafra, Alaçam ve iç kesimdeki Vezirköprü ekim noktalarında üretilen bu tütünler Samsun tütünleri gibi dünyanın en kaliteli Orieltal tip tütünlerin başında gelmektedir.
Yaprakları çok küçük ve kısmen orta boyda, zenep şekli dar yaşmaklı(zenepli), formları oval biçimde olup omuzlu veya biraz omuzludur.
Renkleri kırmızı ve koyu kırmızı arasında değişmekte, görünüşleri parlaktır. Bafra'ların renk yönünden özelliği yapraklarının, kök kısımlarının ve zeneplerinin diğer kısımlarına göre daha koyu renkte olmalarıdır. Böyle tütünler karanfil köklü deyimiyle nitelenir.
Doku ve damar yapıları ince, esnek ve dayanıklıdır. Yaprak yüzeyleri az, kenarları ise fazla dalgalıdır.
İçim randumanları yüksek, higroskopisiteleri iyi, yanma yetenekleri ise çok iyidir.
İçimlerinin fiziyolojik etki gücü tokça veya tok, lezzetleri ise tatlı ve aromatik kokuludur. Bafra tütünlerinin içimleri arasında doyuruculuk, tatlılık ve koku niteliklerinin afenkli bir biçimde birleşmesi, hoşa giden düzgün ve kaliteli bir içimi meydana getirir. Tek başına içilebilir ve içiciye tatmin eden toplu, düzgün ve doyurucu bir içim sağlar.
Kaliteli harmanlar için çok gerekli bir tütün olduğu yabancı tütün uzmanları tarafında da kabul edilmiştir. Harmanlara katılma oranı yüksektir. Yüksek ve orta kalitedeki harmanlarda sert ve yavaş içimli tütünleri uyumlu biçimde bağdaşmalarını sağlayarak harmanın içim karekteristiğini belirler.
Amerikan ve Alman ve siyah tip harmanlar için elverişli bir tütündür.
Bafra tütünleri katıldıkları harmanlara genellikle tokluk, tatlılık, hoşa giden koku, iyi yanma ve randuman sağlarlar.
Kimyasal bileşenindeki nikotin oranı %1, total indirgen madde %10, protein azotu %1,7 kadardır.
0 yorumları oku:
Yorum Gönder